Uw huis zonder gas?

Uw huis zonder gas?

Huis zonder gas: Hoe de huishoudelijke afhankelijkheid van aardgas te elimineren?
Aardgas niet overal beschikbaar en de prijzen zijn torenhoog!

Gas: Rusland verlaagt stromen naar Duitsland via Nord Stream met 40%”

Is het mogelijk om gas uit huis te halen?

Natuurlijk. Hoewel miljoenen huishoudens nog steeds methaangas gebruiken voor verwarming, en bijna alle huishoudens gebruiken het om te koken, zijn er oplossingen om te voorkomen dat ze afhankelijk zijn van de onzekere politieke situatie rond de gasvoorziening. Hier zijn de tips die u kunt volgen om gas uit uw huis te verwijderen en te besparen op rekeningen. In de meeste Europese huizen wordt gas voor twee hoofddoeleinden gebruikt: koken en verwarmen.

Koken zonder gas

Om zonder gas te koken vervang je de gaskookplaat gewoon door een inductiekookplaat.

Het is belangrijk om rekening te houden met het verbruik van inductiekookplaten, omdat deze vaak hoge energiepieken vereisen die altijd beschikbaar moeten zijn. Een belangrijk punt wanneer u naar een huis zonder gas wilt verhuizen, is namelijk dat de nieuwe woning van voldoende elektrische vermogen is voorzien, zodat elektrische verwarmen mogelijk is. Verhogen van het vermogen van de meter is ook een alternatief met een verwaarloosbare uitgave indien nodig. Daarnaast kunt u zonnepanelen installeren (in de volgende paragraaf adviseren we hoe u kunt besparen op de laatste).

Wat betreft sanitair warm water is een elektrische boiler aan te raden, deze heeft een lage aanschafprijs en behoeft geen onderhoud. Een andere optie is de warmtepomp zonneboiler, hoewel deze hogere onderhoudskosten heeft.

Blog: Uw huis zonder gas? | infraroodwarmtepaneel.nl

Zonnepanelen

Wat betreft de combinatie van elektrisch fornuis en elektrische verwarming, is het raadzaam, hoewel niet essentieel, om zonnepanelen te installeren.

Over zonnepanelen gesproken, de beste keuze is om de voorkeur te geven aan gebruikte panelen met een variabele prijs van € 30-40 per Kw en een opbrengst die over het algemeen met slechts 3-4% daalt in vergelijking met nieuwe panelen.

Door gebruikte zonnepanelen te kiezen, kunt u de investering in een zeer korte tijd terugverdienen en bent u niet gebonden aan contracten met bedrijven of banken.

Verwarming zonder gas

Wat betreft verwarming is de meest geschikte optie de installatie van de lange-golf infrarood elektrische panelen Celsius en Fahrenheit. Deze zorgen voor een laag energieverbruik (zorgen voor een besparing van ongeveer -15% in vergelijking met de warmtepomp en ongeveer -50 / 60% in vergelijking met de gasketel).

De Celsius- en Fahrenheit-panelen werken dankzij een innovatieve (hoewel al jaren geteste) technologie die het mogelijk maakt om de muren, het plafond en de vloer van elke kamer te bestralen met lange-golf-infraroodstralen (de hitte van de zon). De wanden, het plafond en de vloer geven op hun beurt warmte af aan de omgeving. Op deze manier vloeien de besparingen voort uit het feit dat de panelen zelf weinig elektriciteit absorberen (behouden ongeveer 200 Wh per kamer) en de thermische traagheid van de bestraalde massa’s benutten om homogene en constante warmte te behouden.

Blog: Uw huis zonder gas? | infraroodwarmtepaneel.nl

Elk paneel is uitgerust met een eigen regeleenheid die kan worden geprogrammeerd met 6 verschillende temperaturen voor 6 tijden van de dag. Zo kunnen we de warmte in de verschillende ruimtes afstemmen op de gewenste temperatuur. De slaapkamer wordt bijvoorbeeld over het algemeen ’s nachts gebruikt en kan daarom worden geprogrammeerd om overdag 17-18 graden te handhaven en ’s avonds op te lopen tot 20°C. In de woonkamer zullen de tijden waarschijnlijk omgekeerd zijn. Naast het feit dat een lagere temperatuur in de slaapkamer voldoende zal zijn dan in de badkamer, en dit is mogelijk dankzij de sonde waarmee elke regeleenheid is uitgerust om de kamertemperatuur te detecteren.

Celsius- en Fahrenheit-panelen moeten, in tegenstelling tot de meeste traditionele systemen, de hele dag aanstaan. Ze regelen onafhankelijk de absorptie (opgenomen vermogen), afhankelijk van de ingestelde temperatuur en de temperatuur die in de omgeving wordt gedetecteerd. Hoewel de ontstekingsuren hoger zijn dan die van een warmtepomp of een methaanketelsysteem, levert dit systeem een ​​aanzienlijke besparing op de rekeningen op, zelfs zonder het gebruik van fotovoltaïsche cellen (zonnepanelen).

Infraroodverwarming in slecht geïsoleerde huizen

Vaak wordt gedacht dat infraroodpanelen alleen geschikt zijn voor goed geïsoleerde woningen met hoge energieklassen, maar dit is maar voor de helft waar. Middengolf infraroodpanelen zijn alleen geschikt voor klasse A woningen (koolstofvezel, keramische panelen, etc.). Terwijl de Celsius- en Fahrenheit-panelen perfect zijn voor alle energieklassen tot en met de laagste.

Het is duidelijk dat als een Celsius CP1 / A-paneel in energieklasse A een kamer tot 70 m2 verwarmt, de zelfde paneel in energieklasse G kan een kamer verwarmen tot 20 m2.
Het belangrijkste om in gedachten te houden, wanneer u besluit over te stappen op een Celsius- en Fahrenheit-verwarmingssysteem, kunnen wij voor u een precies berekening maken op basis van uw woonsituatie.

(HIER vindt u de stappen om een ​​gratis maatvoering voor uw huis aan te vragen).