De belangrijkste reden voor het hogere rendement (geproduceerde kcal per Wh) is de geavanceerde ultrazuinige technologie van Celsius en Fahrenheit, beschermd door 43 patenten.

Maar er zijn ook andere redenen.

Vergeleken met traditionele verwarmingssystemen

De verschillen zijn te wijten aan de hogere energieverliezen van traditionele systemen:

  • Lekkage tussen de gasbrander en de verwarmingsapparaten.
  • Verliezen door het reguleren van gasverwarming: terwijl gasverwarmingsapparaten meer dan 10 minuten nodig hebben om op te warmen, is de tijd voor infraroodapparaten van Celsius en Fahrenheit minder dan 4 minuten. Door voor elke kamer een gedistribueerde regeling te hebben, is de infraroodverwarming als geheel aanzienlijk flexibeler. Dit vertaalt zich in een hoge snelheidsregeling en een laag energieverbruik in ruimtes waar de endogene belasting varieert of die natuurlijke straling van de zon (gratis energie) ontvangen tijdens de wintermaanden, met name van januari tot april.
  • Verliezen van warmteoverdracht door de muren. Tests tonen aan dat in met gas verwarmde huizen de binnentemperatuur van de naar buiten blootgestelde muren gemeten aan de bovenkant van de muur zelf 14°C is. In infrarood verwarmde huizen stijgt deze temperatuur tot 19°C de hele muur is altijd hoger dan de luchttemperatuur in de kamer.

Het resultaat, met infraroodpanelen, is een lagere opname van vocht door de aan de buitenzijde blootgestelde wanden, dus een toename van de warmte met minder energieverbruik en tot slot een vermindering van de vorming van schimmel.

Ter ondersteuning hiervan moet er rekening mee worden gehouden dat vochtige muren, in tegenstelling tot droge, drastisch lagere isolatiewaarden hebben. Zelfs een vochtigheidspercentage van slechts 4% verlaagt de isolatiewaarden met ongeveer 50%. Met infraroodverwarming Celsius en Fahrenheit wordt het gebouw ontsmet door het percentage vochtigheid in de lucht te verlagen met als gevolg een verhoging van de isolatiewaarde en wordt de toename van warmteverliezen door de muren bij hogere temperatuur gecompenseerd. Ook bij een lagere binnentemperatuur bereiken we een gelijk comfort.

Reden voor de hogere prestaties | witte infrarood paneel |  infraroodwarmtepaneel.nl
Reden voor de hogere prestaties | blauwe infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl

Vergeleken met de nieuwste generatie verwarmingssystemen

Het hogere rendement van infraroodsystemen in vergelijking met de nieuwste generatie verwarmingssystemen (warmtepompen en andere stralingssystemen) is te danken aan:

  • In een stralingssysteem dat wordt aangedreven door warmtepompen hebben we slechts één stralingsoppervlak, terwijl bij het Celsius en Fahrenheit infraroodsysteem een ​​klein paneel (60 cm x 60 cm) minstens 3 wanden en een vloer verwarmt (naast alle objecten in de kamer). Deze verwarmde oppervlakken worden stralend en daardoor worden oppervlakken verkregen die minstens 4 keer hoger zijn dan het vorige systeem. Dit aspect verklaart met name waarom de infraroodsystemen Celsius en Fahrenheit onverslaanbaar zijn voor goed geïsoleerde huizen en hun effectiviteit verliezen naarmate de isolerende eigenschappen van de behuizing verslechteren. Er is echter een empirische strategie om verspreiding in huizen met slechte isolatie te voorkomen: de infraroodgolf wordt gereflecteerd door de metalen en daarom is een gipsplaatwand met aluminiumfolie voldoende om de golf in de omgeving te reflecteren en te voorkomen dat deze naar buiten wordt verspreid ( met dit empirische systeem werd een 8m³ sauna gebouwd en op 50°C gebracht met slechts 800 Wh stroomverbruik).
  • Het vermogen om zich beter aan te passen aan de warmtevraag: met een thermostaat voor elke kamer is de infraroodverwarming als geheel aanzienlijk flexibeler. Dit vertaalt zich in een hoge snelheidsregeling en een laag energieverbruik in ruimtes waar de endogene belasting varieert.

Techniek 

Lees meer over de paneeltechnologie van Celsius en Fahrenheit.

Onze panelen

Het volledige assortiment infraroodpanelen van Celsius en Fahrenheit.