Vergelijking met andere infrarood panelen  | infraroodwarmtepaneel.nl

De meest voorkomende twijfel betreft wat het verschil is tussen Celsius- en Fahrenheit-infraroodsystemen in vergelijking met andere infraroodsystemen op de markt.

In de onderstaande tabel ziet u de belangrijkste verschillen tussen de panelen van Celsius, Fahrenheit en andere merken.

logo Celsius | infraroodwarmtepaneel.nllogo Fahrenheit | infraroodwarmtepaneel.nlAndere merken (Infrarood)
BesturingseenheidGeïntegreerde Wi-Fi-besturingseenheid met speciale appGeïntegreerde Wi-Fi-besturingseenheid met speciale appExtern
Schakel inAbsorptie evenredig met het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de gedetecteerde temperatuurAbsorptie evenredig met het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de gedetecteerde temperatuurAAN/UIT
VeiligheidIP68IP68IP45
UitstootAfwezigheid van schadelijke elektromagnetische emissiesAfwezigheid van schadelijke elektromagnetische emissiesBinnen de norm
GolflengteGedetecteerd tussen 8,5-11 µm (lange golf)Gedetecteerd tussen 8,5-11 µm (lange golf)Gedetecteerd tussen 6-8 µm (middengolf)
Bestralingsafstand12 m6 m2 m
Verwarmde ruimte*72 m²50 m²16 m²
Opbrengst **3650 kcal2550 kcal430 kcal
ExtraBij elk paneel wordt een kleine thermostaat meegeleverd die in het midden van elke kamer geïnstalleerd kan worden.
Het is mogelijk om een ​​extra thermostaat voor buiten aan te schaffen
Bij elk paneel wordt een kleine thermostaat meegeleverd die in het midden van elke kamer geïnstalleerd kan worden.
Het is mogelijk om een ​​extra thermostaat voor buiten aan te schaffen
_
GarantieTot 15 jaarTot 15 jaarTot 4 jaar
Prijs> € 1500> € 1000> € 300

* Verwarmde ruimte vanaf 550 Wh in een klasse A-huis.
** Rendement = hoeveelheid warmte die wordt gegenereerd voor hetzelfde vermogen van 550 Wh.


Ervan uitgaande dat de Celsius- en Fahrenheit-systemen beschikken over 43 patenten die hun langegolf- en ultrazuinige infraroodtechnologie beschermen, hebben alle andere infraroodsystemen op de markt geen bewezen langegolf-infraroodemissie of hun bestralingspercentage.

Infraroodsystemen met elektrische weerstand, verwarmingskabel of koolstofvezel hebben een minimaal percentage infraroodstraling en warmte voor het grootste deel door convectieve beweging, d.w.z. ze verwarmen ook de lucht (zoals de warmtepomp of radiatoren).

Dit wordt eenvoudig aangetoond door te kijken naar de vierkante meters die kunnen worden verwarmd door Celsius en Fahrenheit in vergelijking met andere infraroodproducten met dezelfde energieklasse en hetzelfde vermogen. Als u bijvoorbeeld een huis van klasse A in overweging neemt, verwarmen Celsius-panelen tot 72 m², Fahrenheit-panelen tot 50 m² en andere infraroodpanelen die op de markt verkrijgbaar zijn, verwarmen slechts 16 m².

De bestralingsafstand is een andere factor die ons doet begrijpen hoe de Celsius- en Fahrenheit-technologie verschilt van alle andere op de markt. De Celsius- en Fahrenheit-panelen stralen respectievelijk tot meer dan 12 en 6 meter van de bron uit, terwijl de andere infraroodpanelen slechts tot 2 meter uitstralen.

Dit verwijst ons direct naar de efficiëntie, d.w.z. de hoeveelheid warmte die wordt gegenereerd met hetzelfde vermogen Wh, gemeten in Kcal. Bij dezelfde 600 Wh produceren Celsius-panelen 3650 Kcal/h, Fahrenheit 2550 Kcal en andere infraroodpanelen slechts 430 Kcal. Dit betekent dat de energie die wordt verbruikt om een ​​ideale temperatuur te bereiken veel lager is in het geval van Celsius en Fahrenheit.

Bovendien hebben de Celsius- en Fahrenheit-panelen een absorptiesysteem dat evenredig is met het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de gedetecteerde temperatuur, d.w.z. als de gewenste temperatuur is bereikt, verbruiken ze geleidelijk minder totdat ze geen verbruik bereiken (normaal verbruiken ze bij volledig gebruik minder 50% van het totale vermogen). Terwijl de andere infrarood verwarmingssystemen op de markt alleen een AAN/UIT-ontstekingssysteem hebben, zal om een ​​warme omgeving te houden altijd het maximum van beschikbare Wh verbruiken.


Een ander niet te verwaarlozen aspect is de veiligheid, de beschermingsgraad wordt aangegeven met een index genaamd IP en bestaat uit twee cijfers, de eerste verwijst naar de bescherming tegen het binnendringen van vaste voorwerpen, de tweede naar de bescherming tegen het binnendringen van vloeistoffen.

De Celsius- en Fahrenheit-panelen hebben een beschermingsgraad IP68 (tot IP69K) waardoor ze volledig hermetisch zijn voor stof en dampen en geschikt zijn voor onderdompeling in water tot 100m. Andere infraroodpanelen, hoewel ze esthetisch erg op elkaar lijken, hebben een veel lagere beschermingsgraad, waardoor ze ongeschikt zijn voor zeer vochtige omgevingen (zoals douches of badkamers).

Vergelijking met andere infrarood panelen | zwembad | infraroodwarmtepaneel.nl

Techniek 

Lees meer over de paneeltechnologie van Celsius en Fahrenheit.

Onze panelen

Het volledige assortiment infraroodpanelen van Celsius en Fahrenheit.