Medische aspecten

Het gebruik van infraroodstralers in huizen en kantoren is een sensationele ontdekking. Celsius is een element dat de omgeving siert en verwarmt door (onzichtbare) infraroodwarmte bij lage temperaturen af ​​te geven. De stralingsgolflengtes tussen 7 en 11 μm worden beschouwd als “het licht van het leven”, identiek aan dat wat wordt gebruikt in het medische veld voor revalidatietherapieën.

Het effect van licht op deze golflengte verhoogt de lichaams- en kledingtemperatuur, verbetert de stofwisseling van onze cellen en helpt vet te verminderen. Het is een uitstekende en effectieve behandeling voor patiënten die lijden aan reuma, artritis, huidaandoeningen, spierpijn, acne en eczeem, het activeert het aanspannen van de spieren vóór training en voorkomt spierverrekking. Het is ook een uitstekende ‘kachel’ voor astmapatiënten.

Morfologie en indringdiepte van infraroodverwarming

De huid van een volwassene bedekt ongeveer 2 m ², is 1,5 tot 4 mm dik, weegt ongeveer 3 kg en bestaat uit verschillende lagen cellen die voortdurend worden vernieuwd. De buitenste laag, het oppervlak, wordt de hoornachtige laag genoemd, terwijl het diepste deel de dermis wordt genoemd.

De lederhuid is rijk aan bloedvaten, waar de bloedcirculatie de lichaamstemperatuur regelt, en heeft een dicht netwerk van zenuwuiteinden en bloedcellen die dienen voor het waarnemen van tactiele stimuli, warmte en pijn.

De hoornlaag is het grootste oppervlak, de waarneming en de resulterende infraroodwarmte vereist penetratie en absorptie van straling in de huid.

Infrarood-C gemaakt door Celisus (wandpanelen, plafondverwarming, verwarmingswandpanelen, handdoekverwarming of handdoek) wordt bijna volledig geabsorbeerd in de bovenste laag terwijl infrarood B dieper doordringt, zoals het diagram laat zien:

  Weefsellaag     Infrarood-A     Infrarood-B     Infrarood-C  
  Epidermis   29% 36% 80%
  Stratum Corneum   5% 16% 20%
  Germinatum Coria   48% 20% 0%
  Subcutane   17% 8% 0%

Infraroodstraling -E dringt tot 25 mm door, infraroodstraling B tot 13 mm, terwijl de infrarode straling C tot maximaal 0,5 mm doordringt. Een deel van de straling wordt gereflecteerd door het lichaam, infrarood A reflecteert 50%, infrarood B reflecteert 35%, terwijl infrarood C een reflectie heeft van minder dan 5%.

Op een diepte van 0,5 mm waar de papillaire laag de zenuwuiteinden verwijdt en de warmte en capillairen van de microschakeling passeert, is minder energie nodig.

De warmte, geproduceerd door Celsius-panelen wordt onmiddellijk geabsorbeerd en waargenomen door het temperatuurreguleringssysteem in ons lichaam, waardoor het wordt geactiveerd en gestimuleerd; de circulatie van het bloed transporteert de convectieve warmte in het lichaam.

Alle infraroodsystemen A en B, die niet onmiddellijk worden waargenomen en dus in de diepte worden gepenetreerd, kunnen verstoring en ernstige schade aan de huid en weefsels veroorzaken.

Gezondheid

Infraroodverwarming heeft enkele duidelijke gezondheidsvoordelen ten opzichte van andere convectieverwarmingssystemen. De straling op de huid vertaalt zich onmiddellijk in een gevoel van welzijn. De bloedsomloop wordt gestimuleerd door een toename van de huidtemperatuur en warmte. Dankzij dit mechanisme van “transport” dringt de warmte door de huid en in het lichaam.

Mensen die last hebben van reuma zijn erg gevoelig voor instabiele omstandigheden, zoals luchtstromingen en vochtigheid. Met wandstralingspanelen voelen ze zich goed, omdat de luchtomstandigheden zeer homogeen en stabiel zijn. Hetzelfde geldt voor mensen met ademhalingsproblemen en astmatische klachten. Stof wordt niet door de lucht verplaatst en minimaliseert zelfs omdat het infraroodverwarmingssysteem geen luchtstroom creëert. Zelfs dragers van contactlenzen ervaren hierdoor grote voordelen: het schonere milieu en de constante luchtvochtigheid voorkomen irritatie.

Nog enkele waarnemingen door gezonde mensen die in een huis kwamen, verwarmd door Celsius infraroodverwarmingssytemen:

  • geen geur die soms bij andere systemen wordt waargenomen
  • warme voeten
  • frisse lucht
  • afwezigheid van schimmel