Techniek

De technologie achter Celsius en Fahrenheit warmtepanelen

Vele jaren zorgvuldige ontwikkeling liggen ten grondslag aan de producten die u op onze site aantreft. Het primaire doel van de toegepaste technologie is om een keerpunt te markeren in de wijze waarop woningen worden verwarmd. Door hiervoor de warmte te gaan gebruiken die wordt afgegeven door onzichtbaar infrarood licht, wordt een bron aangewend die al tientallen jaren wordt ingezet om allerlei lichamelijke aandoeningen te behandelen. 
Het unieke van ons gepatenteerde systeem is dat, in tegenstelling tot traditionele convectiesystemen (zie onze korte uitleg hierna), niet de lucht, maar alle objecten in een kamer (muren, plafonds, vloeren, meubels) die straling van het paneel opvangen, de warmte verspreiden.


Het paneel geeft infrarood straling af die uitstraalt naar haar omgeving.


Het paneel type Fahrenheit verwarmt elk oppervlak (vloeren, muren, plafond), lichaam of object tot 6 meter diepte van af de bron en in een hoek van 30 graden aan alle richtingen.

Het paneel type Celsius verwarmt elk oppervlak (vloeren, muren, plafond), lichaam of object tot 12 meter diepte van af de bron en in een hoek van 30 graden aan alle richtingen.


Aangezien de lucht dus niet, zoals bij normale verwarming, als het ware wordt ‘gestapeld’ in laagjes van verschillende warmte, blijft de warmte constant van vloer tot plafond.


Het menselijk lichaam ervaart deze constante temperatuur als behaaglijk, het geeft je een gevoel van welzijn.

Hierdoor wordt een veel gelijkmatiger en evenwichtiger warmte bereikt dan bij conventionele systemen. Er is geen luchtcirculatie en het lichaam wordt direct verwarmd. De Celsius (of Fahrenheit) stralingspanelen regelen tegelijkertijd de relatieve vochtigheid en houden deze constant. Op deze manier krijgt u een aangenamere verwarming met een relatief lage omgevingstemperatuur en extra energiebesparing. De panelen verbruiken ook geen zuurstof. Het maakt ze zowel economisch als ecologisch zeer verantwoord. De panelen voldoen aan alle Europese normen en zijn perfect toepasbaar ter vervanging van zowel huiselijke als industriële verwarmingssytemen.

Hoe het werkt

  • Elektrische energie wordt omgezet in infrarood straling
  • Het paneel ‘zendt’ die straling uit naar vloeren, plafonds, wanden, meubels en mens
  • De ‘geraakte’ oppervlakken geven warmte in de ruimte
  • De verwarmde oppervlakken verhogen het wooncomfort, de irradiatie voorkomt ook nog eens schimmelvorming.

Conventionele convectieverwarming

Radiatoren verwarmen de omgevingslucht rondom het voorwerp dat de warmte afgeeft (radiator, fornuis, luchtverhitter). Natuurlijke luchtcirculatie zorgt ervoor dat de warmte de omgeving bereikt. Het creëert convectieve patronen die de relatieve vochtigheid in de ruimte ongelijkmatig veranderen.


Het convectieverwarmingssysteem verwarmt de lucht.


De warme lucht stijgt, waardoor een temperatuurverschil ontstaat tussen vloer en plafond.


De oppervlakken die het verst verwijderd zijn van de warmtebron koelen de lucht, die de neiging heeft te vallen.


Het menselijk lichaam absorbeert de warmte ongelijk.

De structuur van het paneel

Het Celsius paneel bestaat uit twee platen van gehard kristal met daartussen een dunne film edele materialen. Deze film verspreidt op uiterst veilige wijze 11 µm bij Celsius IR-C panelen over het hele oppervlakte.

Het Fahrenheit paneel bestaat uit twee platen van gehard kristal met daartussen een dunne film edele materialen. Deze film verspreidt op uiterst veilige wijze 8,5 µm bij Fahrenheit IR-C panelen over het hele oppervlakte.

Beide gehard kristallen platen worden als zodanig verwarmd. Daarom is een aluminium koellichaam aan de achterzijde aangebracht bij de Celsius paneel waarmee ook de convectiebeweging wordt benut. Met als gevolg dat 100% van de gegenereerde warmte kan worden gebruikt.

Elk paneel heeft een elektronische besturingseenheid die eenvoudige en efficiënte programmering mogelijk maakt. De technische assemblage onder vacuüm leidt tot een zeer hoogwaardige mechanische en elektrische bescherming. Alle panelen worden intensief getest alvorens te worden verpakt.

De kern van de technologie is dat onzichtbaar infrarood licht wordt gebruikt om door straling evenwichtig hitte af te geven aan haar omgeving. Dit fenomeen zorgt ook voor een gezonde relatieve vochtigheid in de ruimte waardoor je je behaaglijk voelt.