Hier is een lijst met veel gestelde vragen met betrekking tot onze infraroodpanelen. Mocht u nog andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op te nemen.

Hebben infraroodverwarmers speciaal onderhoud nodig?

Nee, u hoeft ze alleen maar periodiek schoon te maken met neutrale schoonmaakmiddelen.

Moet de installatie van de verwarming met Celsius-panelen worden uitgevoerd door gekwalificeerd personeel?

Dit is niet nodig. Als u met een boormachine kunt omgaan is dit voldoende. Er zijn slechts twee gaten in de muur nodig, twee ophang-haken zijn meegeleverd. En er is een stopcontact in de buurt nodig.

Welke temperatuur bereiken de panelen in contact?

Ongeveer 90 °C op vol vermogen; een paneel blijft in bedrijf bij ongeveer 40/60 °C.

Hoe verwarm je een kamer? Kan het infraroodpaneel alleen de ruimte verwarmen of is het slechts een verwarmingsimplementatie?

Ons paneel is een vervanging voor conventionele verwarming.

Het paneel heeft een thermostaat of werkt gewoon in de aan / uit-modus?

Op alle elektrische panelen van Celsius is een modulaire besturingseenheid geïnstalleerd (thermostaat). Alle Fahrenheit elektrische panelen hebben een besturingseenheid geïnstalleerd (thermostaat).

Kunnen de panelen op een standaard stopcontact worden aangesloten?

Ja, de platen van een IR-verwarmingssysteem werken met de normale 220/230 V-voeding.

Moet ik het kW verhogen als ik slechts één paneel installeer?

Nee, u hoeft de kW niet te verhogen voor een enkel paneel.

Dienen de platen ook als ontvochtigers?

Ja, ze warmen en desinfecteren. Dit is mogelijk omdat de infraroodpanelen een uniforme en homogene binnentemperatuur creëren die de vermindering van de luchtvochtigheid en het milieu gezonder maakt. Door hun hoge elektrische isolatie zijn ze geschikt voor installatie in vochtige ruimtes zoals badkamers.

Wat is de verwachte levensduur van de panelen?

De Celsius- en Fahrenheitpanelen hebben 15 jaar garantie. Voor alle panelen is de verwachte levensduur 30 jaar (aangezien ze niet onderhevig zijn aan slijtage aan onderdelen, de levensduur is vrijwel onbeperkt).

Kunnen er elektrische panelen aan het plafond worden geïnstalleerd?

Ja, maar in het geval van plafondverwarming wordt de efficiëntie verminderd.

Op welke hoogte moet een elektrisch paneel worden geïnstalleerd?

Het is raadzaam om het op 5/15 cm boven de grond te installeren; de maximaal toegestane hoogte is 1,20 m (in de typische configuratie van de spiegelinstallatie in een badkamer).

Werkt het paneel als de magnetron?

Nee! De microgolven verwarmen het eten en drinken terwijl het inwerkt op de watermoleculen die ze op zeer hoge snelheid bewegen, de infrarode straal is de straal van de zon, verwarmt de oppervlakken en handelt niet door de beweging van de moleculen te veranderen of te forceren.

Waarom installeren we een controller voor elk paneel, niet alleen het beheer van alle panelen?

Op deze manier kunnen we verwarming en temperaturen in afzonderlijke kamers beheren. Het huis heeft verschillende behoeften, als bijvoorbeeld de zon in een kamer schijnt en hierdoor wordt verwarmd, zaal de controller direct hierop reageren ter voorkoming van onnodige energie verbruik.