Verwarming met infrarood systeem

Infraroodverwarming vindt plaats door bestraling van de elementen die vervolgens warmte naar de omgeving overbrengen.

De zon is bijvoorbeeld de belangrijkste infraroodverwarming: hij verwarmt de straten, huizen en alle lichamen die aan zijn straling worden blootgesteld, en daarom voelen mensen ook het gevoel van warmte wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht. Als we proberen naar een schaduwrijke plek te gaan, zullen we minder warmte voelen dan wanneer we worden blootgesteld aan de zon, maar als we de luchttemperatuur meten, zal het in de schaduw en in de zon hetzelfde zijn.

Dit fenomeen doet zich voor omdat de zon de lucht niet verwarmt, maar naar de objecten uitstraalt en verwarmt, die op hun beurt warmte overbrengen naar de omgeving. De infrarood verwarmingssystemen Celsius en Fahrenheit werken op dezelfde manier.

Laten we, om de werking van infraroodgolven bij het verwarmen van een kamer beter te begrijpen, een korte vergelijking bekijken tussen de werking van (traditionele) convectieverwarmingssystemen en het infraroodverwarmingssysteem.

Reden om te kiezen voor infrarood verwarming | wit infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl
Convectie verwarmingssystemen | infraroodwarmtepaneel.nl

Convectie verwarmingssystemen

Traditioneel verwarmingssysteem verwarmt de lucht.

  • Hete lucht heeft de neiging om te stijgen, waardoor er een thermisch verschil ontstaat tussen de vloer en het plafond.
  • De oppervlakken die het verst van de warmtebron verwijderd zijn, koelen de lucht die neigt naar beneden te koelen.
  • Het menselijk lichaam neemt de beweging van de lucht en warmte op een ongelijkmatige manier waar met een relatief gevoel van ongemak.
Infrarood verwarming | infraroodwarmtepaneel.nl

Infrarood verwarming 

Celsius en Fahrenheit zenden infrarode stralen uit, de elementen worden door straling verwarmd.

  • Het infrarood van Celsius en Fahrenheit verwarmt elk oppervlak (vloer, muren, plafond), lichaam of object tot 12 meter van de bron met een ultrazuinige technologie.
  • Door de lucht niet stratificeren, blijven de temperaturen in de kamer constant van vloer tot plafond.
  • Het menselijk lichaam neemt constante warmte waar, wat resulteert in een gevoel van welzijn. De infrarood-warmtepanelen verwijderen condensatie en schimmelvorming, omdat de muren warmer zijn dan de lucht in de kamer.

De nieuwste infraroodtechnologie met ultrazuinige prestaties

De stralingswandpanelen Celsius en Fahrenheit, dankzij de unieke en gepatenteerde ultrazuinige technologie die langgolvige infraroodstralen (tussen 8,5 en 11 µm) uitzendt, verwarmen kamers en objecten uniform en homogeen. Ze regelen en houden de relatieve luchtvochtigheid constant, verbranden geen zuurstof, zijn zuinig en ecologisch. Ze voldoen ook aan alle Europese regelgeving en zijn ideaal voor privé- en industriële verwarming.

De Celsius- en Fahrenheit-panelen verschillen van andere systemen en tussen hen vooral door hun prestaties en bijgevolg hun prijs: de panelen met het merk Celsius presteren het best met een energie-efficiëntie (gemeten in geproduceerde Kcal) die ongeveer 8 keer beter is in vergelijking met andere infraroodpanelen en ongeveer 30% meer dan de Fahrenheit-lijn.

Celsius- en Fahrenheit-panelen worden met succes gebruikt als elektrische hoofdverwarming met laag verbruik in appartementen, kantoren, ziekenhuizen, winkels, therapiekamers, thermische cabines, kassen enz. Ze werden ook gebruikt voor de uitrusting van expedities naar de Himalaya.

Reden om te kiezen voor infrarood verwarming | zwarte infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl

Hoe de panelen Celsius en Fahrenheit worden gemaakt

De infraroodwarmtepanelen Celsius en Fahrenheit met ultrazuinige technologie zijn zorgvuldig ontwikkeld en beschermd door 43 patenten. Het paneel is samengesteld uit twee geharde kristallen platen die met elkaar zijn verbonden met een vacuüm, binnenin bevindt zich het technologische systeem voor de productie en controle van infraroodstralen. Het systeem dat in de stralingspanelen van Celsius en Fahrenheit is ingebouwd, kan in extreme veiligheid infraroodgolven tussen 8,5 en 11 μm (lange golven) vrijgeven. De lage temperatuur infraroodstralen verspreiden zich gelijkmatig door de omgeving, de straling van de panelen bereikt en verwarmt oppervlakken tot ruim 12 meter van de bron (Celsius). De ultrazuinige infraroodstralende Celsius-panelen verwarmen 70% aan de voorkant en de resterende 30% aan de achterkant, waar aluminium luchtkoellichamen zijn geplaatst, waardoor u ook kunt profiteren van de convectieve luchtbeweging, waardoor de verwarming van de lucht wordt versneld . Dankzij deze technologie kunnen we de warmte voor 100% benutten.

Elk elektrisch warmtepaneel is uitgerust met een elektronische besturingseenheid waarmee het gebruik eenvoudig en effectief kan worden geprogrammeerd.

De technische vacuümassemblage zorgt voor een zeer hoge beschermingsgraad, zowel elektrisch als mechanisch (IP68). Elk verwarmingspaneel ondergaat een zeer rigide testbehandeling waarbij alle eigenschappen van de gebruikte materialen worden getest.

infrarood paneel Celsius CP1/L | voor- en achterzijde | infraroodwarmtepaneel.nl

Techniek 

Lees meer over de paneeltechnologie van Celsius en Fahrenheit.

Onze panelen

Het volledige assortiment infraroodpanelen van Celsius en Fahrenheit.