Thermisch en levend welzijn

De infraroodstralingspanelen van Celsius en Fahrenheit hebben veel gezondheids- en welzijnsvoordelen:

 • Absolute stilte.
 • Geen elektromagnetische emissies. Doordat de relatieve luchtvochtigheid constant wordt gehouden, worden naast het verhogen van het wooncomfort Celsius- en Fahrenheit-panelen therapeutisch gebruikt om reumatische of koude pijnen te voorkomen of te behandelen.
 • Omdat het infraroodverwarmingssysteem geen luchtstromen veroorzaakt en dus geen stof afgeeft, hebben mensen met ademhalingsproblemen en mensen met astma baat bij deze vorm van verwarming.
 • Zelfs dragers van contactlenzen zullen aanzienlijke voordelen ondervinden van een schonere omgeving met constante luchtvochtigheid.
 • Het effect van infraroodstralen op deze golflengte activeert spiergenezing vóór het sporten en helpt spiertranen te voorkomen.
Voordelen van Celsius- en Fahrenheit-panelen | horizontaal infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl
Voordelen van Celsius- en Fahrenheit-panelen | blauw horizontaal infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl

Lager verbruik en geen onderhoud

De infraroodsystemen Celsius en Fahrenheit maken het mogelijk om aanzienlijke energiebesparingen te realiseren, minimaal tussen 30% en 40%, en hebben een garantie van 15 jaar.

Gezien de afwezigheid van bewegende delen, hebben Celsius en Fahrenheit stralingspanelen geen periodiek onderhoud nodig; het is voldoende om regelmatig te reinigen met neutrale schoonmaakmiddelen.

Bovendien hebben Celsius- en Fahrenheit-panelen een energie-efficiëntie (geproduceerde Kcal / Kwh) hoger dan elk ander verwarmingssysteem op de markt (voorbeeld: 30-40% hoger rendement dan een warmtepomp met COP = 5)

Functionaliteit

Elk elektrisch stralingspaneel is uitgerust met een elektronische of een digitale Wi-Fi besturingseenheid die eenvoudige en effectieve programmering van het gebruik mogelijk maakt, gemakkelijk en intuïtief in gebruik, waarmee u tijden en temperaturen op een ideale manier kunt programmeren in overeenstemming met uw behoeften en de kenmerken van de omgeving. 

Wanneer de infraroodpanelen in de te verwarmen ruimte de gewenste temperatuur bereikt, grijpt het temperatuurregelsysteem in om de productie van infrarood en stroomverbruik te beperken. Veel fabrikanten negeren regelgeving. Op deze manier leidt alleen een AAN-UIT-regeling echter tot een te grote behoefte aan elektriciteit en bijgevolg tot meer energie verbruik. 

Om deze reden gaat een applaus naar de Celsius- en Fahrenheit-producten die zijn uitgerust met speciale en op maat gemaakte elektronica die aan boord is geïnstalleerd en die de temperatuur via een thermokoppel detecteert en het elektriciteitsverbruik vermindert wanneer de ingestelde temperatuur wordt bereikt. Dus een 0,550 KWh Celsius paneel verbruikt normaal gesproken 80Wh-250Wh op basis van de isolatie van het huis en de warmtevraag. We gebruiken gemiddeld dus minder energie dan het totaal beschikbare 0,550 KWh. 

Het gemiddeld verbruik over de totale koude periode (6-7 manden) komt op circa 250-300 Wh. 

Voordelen van Celsius- en Fahrenheit-panelen | rood verticaal infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl
Voordelen van Celsius- en Fahrenheit-panelen | blauw verticaal infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl

Esthetiek

De hoge esthetisch-functionele standaard van de panelen maakt het mogelijk om het psychofysische welzijn van het hele gezin te verbeteren en om het huis een minimalistische touch van grote elegantie te geven.

Het gladde en homogene oppervlak van de Celsius-panelen, dat formeel neutraal is, integreert perfect en elegant met elk type meubel, terwijl het tegelijkertijd aanzienlijke energiebesparingen mogelijk maakt en ecologische duurzaamheid garandeert.

Naast de kleuren (wit, zwart, rood en blauw) is het mogelijk om de panelen met elke afbeelding of kleur (RAL) te produceren om deze optimaal af te stemmen op het meubilair en de stijl van de woning.

Veiligheid (elektrische isolatie)

De beschermingsgraad wordt aangegeven met een index genaamd IP en bestaat uit twee cijfers, de eerste verwijst naar de bescherming tegen het binnendringen van vaste voorwerpen, de tweede naar de bescherming tegen het binnendringen van vloeistoffen.

Dankzij een innovatief isolatiemateriaal waren we in staat om alle elektrische contacten te integreren en ze te beschermen tegen externe factoren: Celsius- en Fahrenheit-panelen hebben een IP68-beschermingsgraad waardoor ze volledig hermetisch zijn voor stof en dampen en geschikt voor onderdompeling in water tot 100m, en de besturingseenheid heeft een IP 54 beschermingsgraad.

Andere infraroodpanelen, hoewel ze esthetisch erg op elkaar lijken, hebben een veel lagere beschermingsgraad, waardoor ze ongeschikt zijn voor zeer vochtige omgevingen (zoals douches of badkamers).

Het oppervlak van het glaspaneel kan worden aangeraakt zonder risico op brandwonden. Het kristal laat, in tegenstelling tot metaal, straling door tot meer dan 12 meter met de Celsius-lijn.

Voordelen van Celsius- en Fahrenheit-panelen | vierkant infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl
Voordelen van Celsius- en Fahrenheit-panelen | verticaal infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl

Milieu- (en economische) duurzaamheid

In tegenstelling tot verbrandingssystemen, produceren elektrische systemen geen emissies naar de atmosfeer (verbrandingsgas, NOx, CO2, PM10, PM2,5 fijnstof).

Met de Celsius en Fahrenheit systemen op 18°C krijg je hetzelfde comfort dat je zou krijgen bij 20°C met andere verwarmingssystemen, maar met minder warmteverspreiding naar buiten.

Door minder energie te gebruiken, wordt de totale productie van CO2-equivalent verminderd in vergelijking met traditionele systemen en met de levering met gasketels op lage temperatuur.

Vervolgens, rekening houdend met de hele levenscyclus van een product: productie, gebruik, verwijdering voor het einde van de levensduur, produceren infraroodsystemen minder CO2-equivalent, omdat ze eenvoudiger te produceren zijn en 100% recyclebaar.

Gemakkelijke en snelle installatie

De Celsius- en Fahrenheit-panelen zijn gemakkelijk te vervoeren en te monteren, zelfs zonder dat er geschoolde arbeidskrachten nodig zijn.

Voor een betere prestatie van de panelen wordt aanbevolen om ze op een hoogte tussen 5 en 15 cm vanaf de vloer op te hangen, in het centrale deel van de koudste muur.

Voordelen van Celsius- en Fahrenheit-panelen | blauw infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl
Voordelen van Celsius- en Fahrenheit-panelen | rood infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl

Infraroodpanelen voor domotica

Elk paneel is aan de zijkant uitgerust met een besturingseenheid van de nieuwste generatie met geïntegreerde Wi-Fi-verbinding, speciale smartphone-applicatie en een kleine thermometer voor het detecteren van de temperatuur in elke kamer.

Het is mogelijk om een ​​extra thermometer aan te schaffen om buiten te installeren om de trend van de buitentemperaturen te volgen.

Direct vanaf uw smartphone is het mogelijk:

 • Creëer en beheer meerdere “huizen” met meerdere panelen
 • Beheer de temperatuur van elke kamer afzonderlijk
 • Controleer de werkelijke temperatuur en vochtigheid van elke kamer
 • Programmeer elk paneel op tijdstippen en dagen van de week
 • Bewaak het tijdige en historische verbruik van elk paneel en elk “huis” (voor elk uur, dag, maand en jaar)
 • Deel het beheer met alle gezinsleden

Elk geïnstalleerd paneel is onafhankelijk, waardoor het mogelijk is om het klimaatcomfort per ruimte afzonderlijk te regelen en zo de energiebesparing te bevorderen.

De efficiëntie van dit systeem maakt het ook geschikt voor vakantiehuizen, waar het gebruik ook incidenteel en discontinu kan zijn, maar waar het prettig is om meteen bij aankomst een goed klimaatcomfort te ervaren. Bovendien is het programmeren van antivries ook handig.

Belasting en bijzondere voordelen

Fiscale aftrek van 65% voor gebouwautomatiseringssystemen.

Belastingaftrek van 50% voor renovaties waarbij energie wordt bespaard.

Speciale afspraken voor:

 • Fiscale aftrek mogelijk, afhankelijk van uw locatie.
 • Speciale afspraken voor zorginstellingen en gehandicapten.
Voordelen van Celsius- en Fahrenheit-panelen | zwart infrarood paneel | infraroodwarmtepaneel.nl