infrarood-warmtepaneel - celcius - fahrenheit elektrisch verwarmen

De meest voorkomende twijfel betreft wat het verschil is tussen Celsius- en Fahrenheit-infraroodsystemen in vergelijking met andere infraroodsystemen op de markt.

In de onderstaande tabel ziet u de belangrijkste verschillen tussen de panelen van Celsius, Fahrenheit en andere merken.

  Celsius infrarood warmtepaneel Fahrenheit infrarood warmtepaneel Andere merken (Infrarood)
Besturingseenheid Geautomatiseerd met display Geautomatiseerd met LED-display Extern
Schakel in Absorptie evenredig met het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de gedetecteerde temperatuur Absorptie evenredig met het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de gedetecteerde temperatuur AAN/UIT
Veiligheid IP68 IP68 IP45
Uitstoot 0 elektromagnetische emissies 0 elektromagnetische emissies Normaal
Golflengte Gedetecteerd tussen 8,5-11 µm (lange golf) Gedetecteerd tussen 8,5-11 µm (lange golf) Gedetecteerd tussen 6-8 µm (middengolf)
Bestralingsafstand 12 m 6 m 2 m
Verwarmde ruimte* 72 m² 50 m² 16 m²
Opbrengst ** 3650 kcal 2550 kcal 430 kcal
Extra Entree voor universele domotica Programmeren met 6 temperaturen op verschillende tijdstippen
Garantie Tot 15 jaar Tot 12 jaar Tot 4 jaar
Prijs > € 1000 > € 500 > € 300

  * Verwarmde ruimte rekening houdend met 600Wh in een huis van energieklasse A.
** Rendement = hoeveelheid warmte die wordt gegenereerd met hetzelfde vermogen van 600 Wh

Ervan uitgaande dat de Celsius- en Fahrenheit-systemen beschikken over 43 patenten die hun langegolf- en ultrazuinige infraroodtechnologie beschermen, hebben alle andere infraroodsystemen op de markt geen bewezen langegolf-infraroodemissie of hun bestralingspercentage.

Infraroodsystemen met elektrische weerstand, verwarmingskabel of koolstofvezel hebben een minimaal percentage infraroodstraling en warmte voor het grootste deel door convectieve beweging, d.w.z. ze verwarmen ook de lucht (zoals de warmtepomp of radiatoren).

Dit wordt eenvoudig aangetoond door te kijken naar de vierkante meters die kunnen worden verwarmd door Celsius en Fahrenheit in vergelijking met andere infraroodproducten met dezelfde energieklasse en hetzelfde vermogen. Als u bijvoorbeeld een huis van klasse A in overweging neemt, verwarmen Celsius-panelen tot 72 m², Fahrenheit-panelen tot 50 m² en andere infraroodpanelen die op de markt verkrijgbaar zijn, verwarmen slechts 16 m².

De bestralingsafstand is een andere factor die ons doet begrijpen hoe de Celsius- en Fahrenheit-technologie verschilt van alle andere op de markt. De Celsius- en Fahrenheit-panelen stralen respectievelijk tot meer dan 12 en 6 meter van de bron uit, terwijl de andere infraroodpanelen slechts tot 2 meter uitstralen.

Dit verwijst ons direct naar de efficiëntie, d.w.z. de hoeveelheid warmte die wordt gegenereerd met hetzelfde vermogen Wh, gemeten in Kcal. Bij dezelfde 600 Wh produceren Celsius-panelen 3650 Kcal/h, Fahrenheit 2550 Kcal en andere infraroodpanelen slechts 430 Kcal. Dit betekent dat de energie die wordt verbruikt om een ​​ideale temperatuur te bereiken veel lager is in het geval van Celsius en Fahrenheit.

Bovendien hebben de Celsius- en Fahrenheit-panelen een absorptiesysteem dat evenredig is met het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de gedetecteerde temperatuur, d.w.z. als de gewenste temperatuur is bereikt, verbruiken ze geleidelijk minder totdat ze geen verbruik bereiken (normaal verbruiken ze bij volledig gebruik minder 50% van het totale vermogen). Terwijl de andere infrarood verwarmingssystemen op de markt alleen een AAN/UIT-ontstekingssysteem hebben, zal om een ​​warme omgeving te houden altijd het maximum van beschikbare Wh verbruiken.

Een ander niet te verwaarlozen aspect is de veiligheid, de beschermingsgraad wordt aangegeven met een index genaamd IP en bestaat uit twee cijfers, de eerste verwijst naar de bescherming tegen het binnendringen van vaste voorwerpen, de tweede naar de bescherming tegen het binnendringen van vloeistoffen.

De Celsius- en Fahrenheit-panelen hebben een beschermingsgraad IP68 (tot IP69K) waardoor ze volledig hermetisch zijn voor stof en dampen en geschikt zijn voor onderdompeling in water tot 100m. Andere infraroodpanelen, hoewel ze esthetisch erg op elkaar lijken, hebben een veel lagere beschermingsgraad, waardoor ze ongeschikt zijn voor zeer vochtige omgevingen (zoals douches of badkamers).

infrarood-warmtepaneel - celcius - fahrenheit elektrisch verwarmen zwembad

Top

Techniek 

Infrarood-warmtepaneeltechnologie van Celsius en Fahrenheit.

TECHNIEK

Onze panelen

Het volledige assortiment infraroodpanelen van Celsius en Fahrenheit.

PRODUCTEN