Verwarmen én geld besparen met infraroodverwarming

Verwarmen én geld besparen met infraroodverwarming

Unieke en innovatieve oplossing van Type Celsius en Fahrenheit

De infraroodpaneelverwarming van Celsius en Fahrenheit stelt u in staat uw omgeving te verwarmen en tegelijkertijd energie te besparen.

Dankzij onze Celsius en Fahrenheit verwarming is het mogelijk om uw huis of kantoor duurzaam te verwarmen, uw verbruik te verminderen en de mogelijkheid om uw woning klaar te maken voor de toekomst door afscheid te kunnen nemen van uw aardgasaansluiting. Laten we eens in detail bekijken hoe onze infraroodverwarming Celsius en Fahrenheit werkt; wat de voor- en nadelen zijn en hoe kunt besparen op uw verwarmingsverbruik.

Lange-golf infraroodverwarming, wat is het en hoe werkt het?

Over de diverse infrarood golven: Celsius en Fahrenheit zijn wereldwijd de enige infrarood-warmtepanelen die op lange-golf infrarood werken tussen de 8,5 μm en 11 μm en deze ultraprestatie technologie wordt beschermd door maar liefst 43 patenten.

Diverse instanties, waaronder de NASA, hebben berekend dat de optimale fysiologische infraroodgolf welke door mensen het beste wordt geassocieert met de natuur rond de 10 μm lange-golf moet zijn.

Het gebied van 8 tot 15 micron (µm) wordt door aardwetenschappers thermisch infrarood genoemd, aangezien deze golflengten het beste zijn voor het bestuderen van de langegolf thermische energie die van onze planeet komt.

In tegenstelling tot onze Infraroodpanelen  werken andere aanbieders met maximaal 8 μm infrarood en vallen daarom onder het midden-golf infrarood. Deze infrarood verwarmingen werken hierdoor hoofdzakelijk als lucht verwarmers terwijl onze infrarood warmtepanelen werken op lange-golf infrarood.

Blog: Verwarmen én geld besparen met infraroodverwarming | infraroodwarmtepaneel.nl

Onze infrarood verwarming produceert lange-golf infrarood die rechtstreeks in wisselwerking staat met oppervlakten, objecten en mensen: de lange-golven die worden uitgezonden door Celsius en Fahrenheit infraroodpanelen produceren warmte wanneer ze in contact komen met een object, met andere woorden verwarmen ze niet de lucht maar de massa, zoals de zon dat ook doet.

Dankzij de warmte die door de infraroodpanelen wordt geproduceerd, wordt de temperatuur 2 tot 3 graden warmer ervaren dan bij traditionele verwarming, wat een toename van het wooncomfort garandeert.

Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van infrarood verwarming van Celsius en Fahrenheit is dat onze panelen absoluut stil zijn en homogene warmte door de hele kamer verspreidt. De relatieve vochtigheid wordt constant gehouden, luchtcirculatie en stofontwikkeling worden vermeden en hierdoor zijn de infrarood-warmtepanelen uitermate geschikt voor mensen met reuma, allergieën en/of ademhalingsproblemen.

Om optimale efficiëntie te bereiken met het lange-golf infrarood moet men de geproduceerde infrarood golf wel diep in de ruimte kunnen sturen zodat grote warmte oppervlakten kunnen worden gerealiseerd.

Onze infrarood-warmtepanelen hebben een bereik van 12 meter voor Celsius panelen en 6 meter voor Fahrenheit panelen, het Celsius CP1/A heeft een efficiëntie van maar liefst 3650 kcal bij een vermogen van 550 Wh hiermee is ons verwarming systeem zelfs 30% tot 40% efficiënter dan de modernste warmtepomp. Standaard Infraroodpanelen hebben een diepte bereik van maximaal 2 meter en behalen slechts een efficiëntie van gemiddeld 430 Kcal bij een vermogen van 600 Wh, hierdoor zijn deze alleen toepasbaar in kleine ruimten.

Via de aanwezige aansluiting kunt u de panelen koppelen aan een domotica systeem, zodat het activeren en deactiveren van de panelen op afstand mogelijk is. Hierdoor kunt u uw woning of kantoor op afstand verwarmen volgens uw behoeften en gewoonten.

Binnen de Herstructureringsbonus/regeling is het mogelijk om een ​​investeringsaftrek te krijgen van 50% voor de aankoop van infraroodpanelen en 65% voor panelen met een ingang voor domotica, waardoor deze optie voor woningverwarming nog interessanter wordt. Let Op! (bovengenoemdeHerstructureringsbonus is afhankelijk van woonplaats of land)

Samenvattend

Bij onze lange-golf infraroodverwarming, wordt niet de lucht gebruikt om te verwarmen zoals bij conventionele systemen, maar het infrarood van de infraroodpanelen geeft effectieve warmte over aan de objecten in de ruimte met een maximum bereik van 12 meter.

Wij kunnen de Celsius en Fahrenheit warmtepanelen gaan beschouwen als kleine zonnetjes die door lange-golf infrarood de massa in de ruimte verwarmen.

Op natuurlijke wijze gebeurt ditzelfde proces ook door de zon. Infraroodverwarming werkt niet op 360°, maar de warmte is gericht naar de voorzijde en de zijkanten. De wanden, het plafond en de vloer evenals de meubels worden benut. De beste infrarood-warmtepanelen (zoals die van het type Celsius) hebben een bereik tot ruim 12 meter, mede hierdoor, worden aanzienlijke besparingen gerealiseerd op de kosten van uw energienota.

Blog: Verwarmen én geld besparen met infraroodverwarming | infraroodwarmtepaneel.nl

Voordelen van infrarood verwarming

 • Energiebesparing: infraroodverwarming verbruikt tot 2 keer minder energie dan het traditionele gassysteem;
 • Economische besparingen: de verkregen energiebesparing vertaalt zich in een verlaging van de verwarmingskosten;
 • Welzijn: absolute stilte, homogene warmte door de hele kamer, geen elektromagnetische emissie, relatieve vochtigheid wordt constant gehouden, luchtcirculatie en stofontwikkeling worden vermeden en daarom zijn de infrarood-warmtepanelen geschikt voor mensen met reuma, allergieën of ademhalingsproblemen;
 • Veiligheid: onze infraroodpanelen hebben een beveiligingsniveau van IP 68 of hoger. Dit betekent dat deze in zeer vochtige ruimtes en zelfs in de douche kunnen worden geïnstalleerd;
 • Geen onderhoud: in tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen is er geen periodiek onderhoud nodig;
 • Beperkte dikte: de beperkte dikte van de panelen maakt het mogelijk om deze zelf eenvoudig te installeren (net als een schilderij wat u aan de muur hangt) en maakt het mogelijk om overal in huis aan te brengen. De beste prestatie wordt verkregen door het paneel te positioneren op 10-15 cm van de vloer op de koudste muur van de kamer;
 • Milieuduurzaamheid: infraroodpanelen produceren zelf geen C02-uitstoot, u moet wel de CO2 equivalent berekenen op elektriciteit verbruik wanneer deze afkomstig is uit niet hernieuwbare bronnen.
 • Maximale prestaties bij koude temperaturen: in tegenstelling tot de warmtepomp die slechts werkt bij temperaturen tot enkele graden onder nul, kunnen de lange-golf infrarood-warmtepanelen ook worden gebruikt in gebouwen die zich in het hooggebergte bevinden, zo zijn bijvoorbeeld de Celsius warmtepanelen geïnstalleerd in de basiskampen van de bergbeklimmers op de Himalaya.
 • Belastingaftrek:(afhankelijk van woonplaats en-of land) kunt u toegang krijgen tot een belastingaftrek van 50% en 65% als de infrarood-warmtepanelen zijn uitgerust met een ingang voor domotica zoals Celsius en Fahrenheit-panelen.

Nadelen?
Er is geen enkel nadeel voor het gebruik van onze infrarood-warmtepanelen, aangezien de frequentie van de infraroodgolf geen schade of problemen veroorzaakt aan personen en of objecten. Sterker nog, onze panelen dragen bij aan een gezondere leefomgeving. 

Blog: Verwarmen én geld besparen met infraroodverwarming | infraroodwarmtepaneel.nl

De Mogelijkheden

 • Kies het juiste paneel: elk infraroodpaneel van Celsius of Fahrenheit heeft een specifiek vermogen dat gekoppeld is aan het aantal kubieke meters die maximaal verwarmd kan worden. Het is daarom belangrijk om vóór een eventuele aankoop eerst de grootte van de te verwarmen ruimte te evalueren, en rekening te houden met het energielabel van het gebouw. Om goed te kunnen verwarmen, maken wij een op maat gemaakte berekening waaruit resulteert hoeveel warmtepanelen en welke panelen nodig zijn met de daarbij behorende kosten van het jaarlijkse energieverbruik;
 • Werkingsbereik: zoals eerder vermeld, hebben infrarood-warmtepanelen een bepaald bereik, dat wil zeggen dat de infrarood-warmtegolven die uitgezonden worden een maximum bereik hebben. Onze Celsius infrarood-warmtepanelen hebben een bereik van 12 meter vanaf de bron met een verstrooiings hoek van 130° naar alle richtingen voorwaarts, dit maakt het mogelijk dat ook grote ruimtes verwarmt kunnen worden. Andere panelen van andere aanbieders zijn goedkoper, maar hebben een bereik tot maximaal 2 meter van de bron, dat wil zeggen dat ze geschikt kunnen zijn voor het verwarmen van een kleine badkamer of een kleine kamer, maar niet geschikt zijn voor slaapkamers of woonkamers.
 • Een paneel voor elke kamer: aangezien het infrarood dat door een paneel wordt uitgezonden, geabsorbeerd en vervolgens weer wordt uitgezonden door de wanden, het plafond en de vloer, is het raadzaam om in elke kamer een infraroodpaneel te plaatsen;
 • Pas op voor mogelijke obstakels: om het verwarmingsvermogen te optimaliseren, is het belangrijk dat er geen metalen voorwerpen voor het infrarood-warmtepaneel wordt geplaatst. Dit kan het infrarood blokkeren;
 • Initiële investering: de initiële kosten om de infrarood-warmtepanelen aan te schaffen zijn iets hoger dan voor traditionele verwarming, vooral als er veel kamers te verwarmen zijn. Houd er echter rekening mee dat er geen installatiekosten of verbouwings werkzaamheden nodig zijn en dat de investering in korte tijd kan worden terugverdiend dankzij het ontbreken van de onderhoudskosten en de energiebesparing.

Waar plaats je de infraroodpanelen?
De warmtepanelen van Celsius en Fahrenheit kunnen op elk type oppervlak worden geïnstalleerd, zowel verticaal als horizontaal. Om betere prestaties en een lager energieverbruik te verkrijgen, plaatst u de panelen het beste aan de koudste wand van de kamer op een hoogte van 10-15 cm van af de vloer. Het enige dat nog vereist is, is een stopcontact waarop ze kunnen  worden aangesloten.

Bekijk hier onze Celsius infrarood warmtepaneel Verticaal

Blog: Verwarmen én geld besparen met infraroodverwarming | infraroodwarmtepaneel.nl